top of page
  • juguemencatala

Per quina lletra comença...

Perquè els infants aprenguin a llegir i escriure correctament és molt important treballar la consciència fonològica, és a dir el reconeixement del so amb la grafia de cadascuna de les lletres.

Us deixem un recurs per practicar aquesta activitat.


Es tracta de classificar les targetes de les imatges segons amb quina lletra comencen.

Per fer-ho, us tornem a incloure les targetes de les lletres, ja que així poden anar posant cada imatge sota la lletra corresponent. També trobareu l'arxiu amb les targetes de les imatges, ho hem preparat de manera que si imprimiu a doble cara, per una banda es veuran les imatges i per l'altra hi haurà la paraula escrita perquè sigui un material autocorrectiu.


Ens sap greu, però de totes les lletres hi ha quatre imatges, tret de la K, la W i la Z, que no hem trobat paraules ni imatges adients per als infants d'aquestes edats. I tampoc tenim imatges per la lletra Y.


Al final hi ha unes targetes en blanc per si voleu afegir la foto de l'infant i els seus amics o familiars.



Consciència fonològica
.pdf
Descargar PDF • 4.77MB

totes les lletres
.pdf
Descargar PDF • 55KB

Un cop acabada l'activitat, podeu ampliar-la demanant-los que pensin altres paraules per afegir en cadascuna de les lletres, que us facin frases amb les paraules que han classificat, que triïn quina imatge els ha agradat més i us expliquin el perquè, que us lletregin les paraules...


Esperem que sigui un bon recurs!




127 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page